Glosario
Glosario
Hidratos de carbono
-
Definición:
-
Moléculas que conteñen os alimentos das cales obtemos enerxía.
-
Exemplo:
-
Os hidratos de carbono son importantes para o funcionamento do cerebro.
Azucre
-
Definición:
-
Substancia doce composta principalmente por glicosa.
-
Exemplo:
-
O azucre proporciona enerxía, pero é importante non abusar del.
Graxa
-
Definición:
-
Substancia con alto valor calórico.
-
Exemplo:
-
As graxas vexetais adoitan ser máis saudables que as graxas de orixe animal.
Proteína
-
Definición:
-
Substancia imprescindible na formación de tecidos.
-
Exemplo:
-
É importante consumir proteínas para ter ósos e músculos fortes.

Agora xa sabes o que son as etiquetas nutricionais e vas poder botar man delas para escoller aqueles alimentos máis saudables e incluílos no teu plan perfecto. Como as cantidades que aparecen nesas táboas son difíciles de imaxinar, pincha no enlace á páxina 
