7. Glosario
|
B |
|
Sedimento que deixan algúns líquidos, como o viño e o café. |
|
C |
|
Propiedade que teñen os líquidos de subir por tubos estreitos en contra do seu propio peso. |
|
Sal de fórmula NaCl, empregada usualmente na condimentación dos alimentos e, antigamente, na súa conservación. |
|
|
Disolución que ten unha proporción elevada de soluto. |
|
|
Sólido que ten as súas partículas (átomos, ións ou moléculas) ordenadas en filas, columnas e planos. |
|
D |
|
1. Un sólido decanta cando vai ao fondo do líquido no que está disperso. 2. Separar un sólido que está aboiando na superficie dun líquido. 3. Separar dous líquidos inmiscibles. |
|
Propagar algo desde un punto cara a unha área máis ampla. |
|
|
Unha disolución é diluída cando ten unha concentración pequena de soluto. |
|
E |
|
Tamén chamado alcohol etílico, é o empregado habitualmente con fins sanitarios ou en bebidas alcohólicas. |
|
G |
|
Rocha formada por tres minerais: seixo, feldespato e mica. |
|
I |
|
Que non se pode reducir; fracción que non se pode simplificar. |
|
P |
|
Grupo de cifras que se repite consecutivamente na parte decimal dun número periódico. |
|
S |
|
Disolución na que non se pode disolver máis soluto. |
|
T |
|
Concentración de alcohol no sangue ou no aire expirado dunha persoa. Hai un valor máximo para poder conducir vehículos. |
|
V |
|
Dificultade que presentan algúns líquidos para moverse debida a súa fricción interna. |
|
X |
|
Relación de primacía e subordinación entre obxectos, elementos ou persoas. Xerarquía alxébrica: orde na que se deben facer as diversas operacións alxébricas (sumas, divisións, potencias…). |
Licenciado baixo a Licenza Creative Commons Recoñecemento Non-comercial Compartir igual 3.0