5. Glosario
|
A |
|
A que forma parte da vexetación natural ou clímax dunha área xeográfica, é dicir, adaptada perfectamente ás condicións climáticas e do solo. |
|
Persoa ou entidade que se dedica profesionalmente á explotación comercial dun barco. |
|
C |
|
Asociación gremial de mariñeiros. |
|
E |
|
A que vive normalmente no fondo do mar. Adoita presentar adaptacións características, como o corpo plano e gran mimetismo: homocromía. |
|
A que vive en pleno mar. Se se deixa arrastrar polas augas forma o plancto. Se se despraza para buscar o ambiente axeitado recibe o nome de necto. |
|
|
Transformación dun líquido en vapor, sen que ferva. |
|
I |
|
Paso dun líquido a través dun corpo moi lentamente. A infiltración é maior se o terreo é máis permeable. |
|
L |
|
Edificio no que se vende e merca peixe. |
|
M |
|
Conxunto de microorganismos tóxicos mariños -dinoflaxelados- que se reproducen moi axiña en enormes cantidades, se teñen condicións ambientais favorables: temperatura, salinidade, nutrientes. Afecta a moluscos como mexillóns e ameixas. |
|
Substancia que se forma no solo ao apodrentaren os organismos vivos, vexetais e animais. |
|
P |
|
Capitán do barco. É o responsable da dirección do barco. |
|
Técnico especialista na localización e nas técnicas de captura dos peixes |
|
|
Peixe con moita graxa: xurelo, bocarte, bonito, agulla… |
|
|
Peixe con baixo contido de graxa: faneca, pescada, ollomol... |
|
|
Propiedade física que teñen certos terreos e rochas de deixaren pasar os líquidos a través de si. |
|
S |
|
Pesca excesiva e incontrolada. |
Licenciado baixo a Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike License 3.0