Unha receita de cociña
-
Ingredientes:
- 500 g de arroz bomba. - 1 lumbrigante mediano
- 1 allo porro. - 2 cebolas medianas
- 1 cenoria. - ½ pemento vermello
- 1 dente de allo. - 1 tomate maduro
- 1 chorro de brandy. - 1,5 l de caldo (cebola, cenoria, porro).
- Azafrán. - Aceite e sal.
Tempo: 45 minutos
Comensais: 4 persoas
Arroz caldoso con lumbrigante

-
Cocemos o lumbrigante 15 minutos en auga con pouco sal (logo nesta auga imos facer o caldo).
-
Apartamos a cabeza do lumbrigante e pelamos a cola e mais as pinzas.
-
Na auga de cocer o lumbrigante facemos un caldo con media cebola, un porro, unha cenoria e mais a cabeza do lumbrigante. Coamos e reservamos quente.
-
Amolecemos nunha paella con aceite as verduras e o tomate, pelado e sen pebidas, todo picado miúdo, e botámoslles sal.
-
Cando as verduras estean amolecidas engadimos o azafrán e un chorro de brandy e deixamos facer uns minutos. Logo disto engadimos o arroz e refogámolo.
-
Logo engadimos o caldo ben quente (tres veces de caldo por cada unha de arroz) e deixámolo facer primeiro dez minutos a lume forte e logo outros dez a lume suave, pero que non pare de ferver. Se vemos que queda enxoito engadimos máis caldo. O arroz ten que quedar caldoso.
-
Cando falten cinco minutos engadimos a cola do lumbrigante cortada en toros e as pinzas pola metade.
-
Deixamos repousar tapado uns cinco ou dez minutos e servimos.
Receita extraída de
[http://abibliotecadefillos.blogaliza.org/2011/04/13/arroz-caldoso-con-lumbrigante/]
-
Obra colocada bajo licencia Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License