Saltar navegación

Taller de ciencia (con solucións)

Estudo de caso

Benvidos e benvidas ao voso novo destino dentro das rotacións do HospiVital!

Nesta ocasión, formades parte do Departamento de Nutrición e Saúde Pública, onde a vosa misión será analizar e comunicar información esencial sobre alimentación saudable e obesidade na infancia e adolescencia.

A vosa tarefa de hoxe consiste en examinar datos sobre os hábitos alimentarios da mocidade, calcular a súa inxestión calórica e interpretar etiquetas nutricionais. Como futuros profesionais comprometidos coa saúde, debedes extraer conclusións clave e propoñer recomendacións para promover unha mellor alimentación entre a poboación máis nova.

Nesta actividade traballaremos con información realista sobre consumo de calorías, porcentaxes e estatísticas sobre alimentación na adolescencia.

Marcos e Andrea son dous adolescentes que se tomaron como mostra de referencia do grupo de adolescentes da zona de influencia do HospiVital. 

Avatar de Marcos Avatar de Andrea

Marcos consome unha media de 2.700 kcal ao día.

Nun día calquera, Marcos comeu:

Unha hamburguesa con 600 kcal
Un refresco con 140 kcal
Unha ración de patacas fritas con 500 kcal

Andrea consome  unha media de 1.800 kcal ao día.

Nun día calquera, Andrea comeu:

Ensalada de quinoa con aguacate, tomate, cenoria relada e garavanzos (450 kcal)
Filete de polo á prancha con especias (200 kcal)
Torrada integral con crema de aguacate e sementes de sésamo (180 kcal)
Zume de laranxa natural sen azucre engadido (80 kcal)

Un iogur natural con froitos secos (150 kcal)

Feito con eXeLearning (Nova xanela)