Saltar navegación

Emulsións

EMULSIÓNS

Unha emulsión é un coloide no que a fase dispersa e a dispersante son dous líquidos inmiscibles (como a auga e o aceite). As partículas da fase dispersa se manteñen de forma homoxénea na fase dispersante grazas a unha terceira sustancia chamada emulsionante.

Exemplos de emulsións son a maionesa, o leite ou as cremas cosméticas. No caso da maionesa, o emulsionante é a lecitina, unha sustancia presente na xema do ovo; e no caso do leite, a caseína, unha proteína que forma parte dela.

Actividade de encher espazos

Lea o parágrafo seguinte e escriba as palabras que faltan. Se é necesario consulte Internet.

O leite é unha emulsión de auga e animais.

A maionesa é unha emulsión de auga e .

A salsa vinagreta é unha emulsión de aceite e .

O petróleo é unha emulsión de .

O xeado é unha emulsión de e auga case conxeada.

A mantequilla é unha emulsión de leite e .

O betún ou asfalto é unha emulsión de .

Habilitar JavaScript