7.- Os fungos

Teñen unha estrutura moi simple. Aínda que de tamaño pequeno poden chegar chegar a ser moi grandes.

MofoPara a reprodución empregan unhas células chamadas esporas que, en condicións axeitadas de humidade e temperatura chegan a dar lugar a un novo fungo. A este tipo de reprodución que non emprega unha parte masculina e outra feminina chamámola asexual.

Os fungos se poden clasificar en tres grandes grupos:

Cogomelos ou setas: Nacen das esporas dun fungo que viviu no solo. Non teñen tecidos, as súas células se agrupan en longos filamentos chamados hifas. Como xa sabes, hainos comestibles como os champiñóns e moi velenosos como a amanita phalloides.

Os mofos: outros fungos aparecen so como un conxunto de filamentos (hifas), normalmente, sobre materia orgánica en descomposición, por exemplo a capa entre branca e verde que aparece cando deixamos un queixo ou froita durante uns días. Hai mofos moi importantes para a nosa saúde xa que de eles se extraen antibióticos como a penicilina.

Os lévedos ou fermentos: son unicelulares e non teñen hifas, son moi importantes pola súa capacidade para a fermentación dos hidratos de carbono producindo distintas substancias, por exemplo o empregado para a elaboración do pan, viño ou cervexa.

Normal / Grosa Ver / Ocultar grosa Ver esquema Ver esquema