Estes alimentos poden facer distintas funcións no noso corpo podendo ser: construtores, enerxéticos ou reguladores.

Construtores: necesarios para medrar, son a carne, o peixe, os ovos e o leite e os seus derivados. Estes alimentos teñen un alto contido en proteínas.

Enerxéticos: aportan a enerxía para facer as actividades diarias. Hai dous tipos: os ricos en glícidos (tamén chamados hidratos de carbono ou carbohidratos), como o pan, as legumes, o arroz ou os doces; e os ricos en graxas, como os froitos secos, embutidos, touciño ou a manteiga.

Reguladores: son necesarios para o correcto funcionamento e o regulamento do noso corpo. Son moi ricos en vitaminas e substancias minerais como as froitas, as verduras, hortalizas e a auga.

Ao conxunto de alimentos que tomamos durante o día chamámoslle dieta. É moi importante para a túa saúde que leves unha dieta equilibrada onde haxa alimentos dos tres tipos na proporción axeitada.

A

L

O

C